INI LAH DIRI KU...

Perjalanan Hidup Seharian. Tiada Yang Istimewa.

Monday, February 11, 2008

Susah Hati?? Apa Ubatnye??

Apa kita buat bila kita susah hati?...
Ada org kalo susah hati makan banyak2.. ada bila susah hati tak nak makan... ada suka tido harap2 bila bangun hilang rasa susah hati tu... ada yg tak boleh tido asyik memikir.. kalo kaplamyanga pulak susah hati minum racun atau ikat leher dgn kain sari gantung kat siling...(isshhh..tak payah susah2 nak book tiket msuk neraka..mmg laluan dah disediakan)

Aku lak kalo susah hati.. aku suka bawak kete tanpa tujuan.. drive je tak tau kemana..tau2 je duit habis bayar tol atau sesat terpaksa tengok signboard mcm mana nak balik... paling jauh aku penah pegi N9 (tak de la tiba2 je dah sampai London.. kalo mcm tu sah2 la selalu buat susah hati..)

Sambil bawak kete sambil pikir apa yg betul & apa yg salah... dan apa yg boleh diperbetulkan.. kekadang leka berpikir tak sedar terbawak laju mcm nak masuk F1... agak2 mata dah ngantuk baru balik pastu tido... kalo2 esok tu ada lagi rasa susah hati..ulang lagi benda yg sama.. bagi aku terapi tu berkesan gak tapi duit byk pakai bayar tol dgn minyak..

Penah aku tanya member aku mcm mana dia handle the situation, dia kata dia jerit kuat2.. kalo aku jerit kuat2 mau semua org kat apartment ni keluar tengok sapa yg kene meroyan.. ada pulak yg kene heart attack terus mati dengar aku menjerit..isshhh tak sanggup aku...

Kalo bawak kete kat highway lagi best..jalan lurus kete pun tak banyak.. agak2 nak duk bersila bawak batu bata untuk tekan pedal minyak.. kekadang tu buat keje bodoh skit mcm buat2 tutup mata dlm 10saat pastu bukak balik tgk kete jln lurus ke tak pastu gelak sorang2.. sebab rasa cemas...

Apa2 pun masing2 ada cara mcm mana nak hilangkan susah hati.. terpulang la pada individu mcm mana diorang handle it...

[ermmm rasa mcm nak bawak kete je ni... ciao dulu..)

6 comments:

peanutbutter said...

aku kalo susah hati...aku suka susahkan hati kawan2 aku dgn cerita susah hati aku tiew...memang gamp sangat kan..

but i've learnt from my past mistakes, kena cerita kat org yg kita betul2 percaya :D

lagi satu aku suka retail therapy. mmg benci laki aku tgk bill credit card.

sakitpeyut said...

Aku tak nak susahkan hati org.. takut nanti lagi org benci kat aku..

Nak gak buat retail therapy tapi nak simpan duit buat retail therapy kat Bandung..[tadi nyaris2 nak singgah KLCC tgk jam tag heuer yg leather strap tu]

Anonymous said...

aku pun kalo susah hati suka buat retail therapy..

or lari atas treadmill kat gym.. aku lari laju2 ala2 mcm lari dari kenyataan.. boleh cenggitu?

gadhogahdo

.::EdDy BaNoD::. said...

aku susah hati??
aku p nyanyi...nyanyi lagu2 bernada tinggi...atau luahkan dgn lagu yg berlirikkan perasaan hati..time tuh terungkai segala...
takpun..susah hati??aku p makannnnnnn!!!!!

Anonymous said...

Kalo aku gi nyanyi lagu2 mendayu mau tsunami lagi sekali..
kalo mkn byk2 harus aku, koyam dgn Mariamah buat persatuan huahaha

Sakitpeyut

Anonymous said...

salam..saya kalau susah hati..dgr mp3ayat2x suci..nangis sampai xda airmata..nyanyi..menjerit bwh bantal..mandi(biarkan shower on)sampai menggigil kesejukan...dah penat wat sume..tido...lena..bangun tido makan... :)