INI LAH DIRI KU...

Perjalanan Hidup Seharian. Tiada Yang Istimewa.

Monday, February 11, 2008

Demi Menjaga Hati

Sebenarnya mata rasa ngantuk tapi tak boleh tido gak... ..



Kadang2 kita sanggup menahan sedih, marah, kecewa & mcm2 lagi tapi tak terluah benda2 tu demi menjaga hati.. selalunya benda2 tu datang dari org yg kita sayang (Mak (since bapak aku dah tak ada..) adik beradik, kekasih.. mungkin diorang tak sedar yg kita berperasaan mcm tu.. ada benda yg kita boleh terus bagitau tapi ada gak benda yg kita tak sanggup nak bagitau demi menjaga hati..



Tapi ngape perlu kita menjaga hati org sedangkan hati kita tak dijaga? Ngape kita takut org akan terasa tapi rela hati kita terasa....



Mungkin org tak perasan apa yg kita rasa..tapi mungkin jugak perasan tapi tak pedulik tentang perasaan kita...



Kadang2 kita cuba sedaya upaya untuk buat org tak terasa dengan perbuatan kita.. tapi kadang2 org tak cuba sedaya upaya untuk buat supaya kita tak terasa dengan perbuatan mereka..



Ada yang kata, perasaan mcm tu kalo disimpan boleh jadi barah.. mungkin jugak kita sanggup berdepan dengan barah dari melukakan perasaan org...


Ntah la.....

3 comments:

peanutbutter said...

macam ubat kot..pahit tapi kena swallow jugak pasal nak cepat baik or maybe in this case nak jadi better person.

tapi aku ni..ko tau la kan..i'm done with swallowing. sometimes people need to be told, kalau tak dorang tak tau and they will do it again.

rasanya it's up to individual la kot. how you mend your own life. maybe pasal ko jaga hati org mcm ni..it turn out, one of the reasons org sayang ko pasal ni le :D

Sakitpeyut said...

Mungkin sebab kita nak org sayang kat kita....

.::EdDy BaNoD::. said...

hati ini..
walaupun tlah dilukai..
namun diri..tabah jua menghadapi..
.....