INI LAH DIRI KU...

Perjalanan Hidup Seharian. Tiada Yang Istimewa.

Monday, March 3, 2008

Happy Birthday Dato' Jalaluddin Hassan


Last saturday me & Im lapar sesangat so kitorang gi le makan kat Cozy Restaurant GE Mall .. sampai kat sana terus kitorang duduk kat table yg boleh smoking..(mcm main musical chair berebut seat takut org lain dapat)

tetiba a group of family tengah baca doa.. rupa-rupanya Ustaz Dato Hassan (ala yg dulu ngajor ngaji kat TV tu..) tengah baca doa.. so kitorang pun sama la mengangkat tangan berdoa (dapat jugak pahala..) .

Lepas bacaan doa family tu pun nyanyi birthday song..rupa2 nya birthday Dato Jalaluddin Hassan (yg baca doa tadi tu ayahnya).. satu family celebrate birthday dia.. so kitorang pun sambung la balik borak tanpa menghiraukan family diorang tu..

Tiba2 waitress kat situ bagi kitorang kek sorang sepotong.. terkejut gak. nape kitorang yg duk meja lain pun dpat kek.. tengok gak meja-meja yg lain tapi diorang tak dapat pun kek.. bila toleh ..dato Jalaludin pun tegur kitorang "Jemput la makan kek tu..' dengan senyuman ikhlasnya..

pastu Ustaz Dato Hassan lak datang meja kitorang jemput kitorang makan kek tu (sempat la bersalam-salaman). Mulanya segan gak nak makan kek tu.. tapi sedap punye pasal kitorang belasah je la...

Order kitorang pun sampai apalagi belasah la.. Pas makan..isap rokok kitorang tengok Dato Jalaludin dgn family dia nak balik.. tak sempat la kitorang nak wish dia Happy Birthday..

Tiba2... Dato Jalaludin datang kat meja kitorang & sempat salam kitorang seraya berkata "Terima kasih kerana mengaminkan doa tadi.. saya nampak.." rupanya masa diorang baca doa tu..dia perasan yg kitorang pun sama angkat tangan berdoa untuk dia.. Walaupun tangan kitorang sebelah pegang rokok sebelah je yg angkat pun dia nampak..

Sempat jugak la wish him Happy Birthday...

4 comments:

peanutbutter said...

bagus kome mengaminkan doa dia. nasib baik kome tak pakei talian hayat utk aminkan doa dia tiew...

gadhogadho said...

untung kome berdua... baghuih tul jalaluddin hassan ni...

itu baru aminkan doa.. cuba kalo kome berdua sambung tokok tambah doa tu... sure dato hassan bagi class mengaji free..

Urang Awak said...

kejadian lucu yang bikin kenyang (dapat kek ler) dan dapat salam lagi sama selebrity!

Nice blog eniwei!

mFaiz said...

lawaks la post ko...semp0i kan!!