INI LAH DIRI KU...

Perjalanan Hidup Seharian. Tiada Yang Istimewa.

Thursday, May 1, 2008

Bitter 'Cherry'



F**K! FU*K! FUC*! those 3 words goes to Maybank for their FU*King service.
Last night my mom was ill and I took her to Tawakal hospital. The disastrous moment happened when the cashier gv back my Cherry card (Maybank Debit Card with VISA access embedded in it)with the message 'Sorry ya En. kad ni declined'. Holy shit! Did I forget paying my card bills? or Did I 'washed up' all the credit limit? but heyyy...wait a minute.. this is a debit card and a debit card doesnt come with a line of credit. Im using my own bloody money... the transaction suppose to sweep from my savings a/c. How can it declined when I have sufficient $$ in my account????

Memang ler malu.. bayangkan kalo aku tak de kad lain and cash?? tak ke kitorang kene campak keluar hospital... nak withdraw dah tak boleh sebab lepas pukul 12midnight.. aku pun tak faham kenape diorang buat sampai pukul 12.. kalo pasal security... letak ler pak guard kat branch diorang.. kalo foreign bank bole on 24 X 7 eServices, nape local bank tak bole??

Hari tu masa gi Bandung pun sama.. tak boleh pakai jugak.. bila tanya kat branch diorang, sume kata boleh pakai anywhere, anytime.. ingatkan kad aku yg problem tapi MyHEaRT pun cuba tak boleh jugak..

Anyways.. aku dah pun email kat editor@thestar.com.my. Hope they will publish in newspaper.. Harap2 bior ler gampangans sume tu bukak mata and solve the problem and not just coming out with a new service tapi tak tau how to run it..

Shop at over 29 million VISA merchant locations worldwide (Maknanya kome bole pakai kad ni waktu sekolah je.. bila loceng bunyi kene stop tak boleh pakai)

It’s your ATM card - withdraw cash locally and overseas (overseas tu maksudnya ko gi sabah serawak..atau ko seberang sungai sebab diorang tak paham sea tu ape.. tak pun berenang dalam laut cari ATM machine)

Earn TreatsPoints and enjoy privileges when you shop (Kalo kad tu tak boleh pakai so kita malu..ha tu la yg diorang 'belanja'.. belanja malu)

No income requirement for application, no finance and late charges or annual fees (tau pun korang.. weii.. aku tak de utang dgn korang la)

Online statement through www.maybank2u.com (ni pun dia suruh pakai waktu sekolah bermula.. loceng bunyi..bebudak sekolah dah balik..tak leh pakai dah..sebab maybank2u sampai kul 12midnite je..dia suruh tido pasal sok kene sekolah)

Peace of mind with the smart chip security
(Tok ngah lu peace of mind... aku dah menggelabah sebab tak leh pakai lagi mau cakap peace of mind.. piss your ass!)

"Does it says the operational hours??" No, I dont think so...

3 comments:

peanutbutter said...

babisnya maybank!

Anonymous said...

dia xleh guna jam 12-12.45am je
utk oversea, u kne axctivate kad tu di mybank atm dulu

Anonymous said...

Hi anonymous,'
thanks for the info... tapi transx tu pukul 2am..n for Visa supposedly shud not hv uninterrupted service regardless pukul berapa pun.. :)

SP